ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ - ΜΑΙΤΕ ΚΑΡΑΝΘΑ (MAITE CARRANZA) - Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ - Κατηγορία ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Συγγραφέας: ΜΑΙΤΕ ΚΑΡΑΝΘΑ (MAITE CARRANZA)
Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ
Σελίδες: 280
Τιμή: 12.50
Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Έτος έκδοσης: 2017
ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ - ΜΑΙΤΕ ΚΑΡΑΝΘΑ (MAITE CARRANZA) (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣΛΟΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ - ΜΑΙΤΕ ΚΑΡΑΝΘΑ (MAITE CARRANZA) (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣΛΟΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ - ΜΑΙΤΕ ΚΑΡΑΝΘΑ (MAITE CARRANZA) (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣΛΟΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ - ΜΑΙΤΕ ΚΑΡΑΝΘΑ (MAITE CARRANZA) (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣΛΟΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ - ΜΑΙΤΕ ΚΑΡΑΝΘΑ (MAITE CARRANZA) (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ


Απλά συγκλονιστικό! Παρόλο που έχει περάσει αρκετός καιρός απ’ όταν το διάβασα, μου έχει όμως προκαλέσει τόσο έντονα συναισθήματα που νομίζω ότι θα μου πάρει καιρό να το ξεχάσω.

Από τη πρώτη στιγμή που διάβασα την υπόθεση με είχε ιντριγκάρει και πίστευα ότι θα ήταν κάτι πραγματικά ενδιαφέρον, όχι όμως και σε αυτό το βαθμό. Η συγγραφέας πήρε μια συνηθισμένη υπόθεση εξαφάνισης ανηλίκου και τη μετέτρεψε σε μια συγκλονιστική καταγραφή της υποκρισίας της σημερινής κοινωνίας αλλά και ένα εξαιρετικό κλειστοφοβικό θρίλερ που δεν αφήνει περιθώρια γαλήνης.

Η 15χρονη Μπάρμπαρα εξαφανίζεται από το σπίτι της και αρχικά θεωρείται ότι το έσκασε, ένα απεγνωσμένο τηλεφώνημα για βοήθεια όμως λίγες μέρες μετά αλλάζει τα δεδομένα. Ύστερα από αυτή τη τελευταία επικοινωνία θεωρείται πλέον νεκρή, η αλήθεια όμως είναι άλλη.4 χρόνια μετά παραμένει εξαφανισμένη, ένα νέο όμως τηλεφώνημα έρχεται να ανατρέψει τα πάντα.

Νομίζω ότι δε θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα αυτό το βιβλίο παρά λέγοντας μόνο ότι με ταρακούνησε απίστευτα. Έχουμε ακούσει κι άλλες παρόμοιες ιστορίες, κάθε φορά όμως νομίζω ότι συγκλονίζομαι το ίδιο γιατί είναι κάτι που δε περιμένεις. Είναι τρομακτικά δύσκολο να αναρωτηθεί κανείς πώς γίνεται ένας άνθρωπος να κάνει κάτι τόσο διεστραμμένο απλά και μόνο επειδή υπάρχει απίστευτη μονοτονία στη ζωή του. Για τους φυσιολογικούς ανθρώπους αυτό δε μπορεί να γίνει κατανοητό, στη παρούσα φάση όμως έχουμε να κάνουμε με μια από τις εξαιρέσεις που όλοι ευχόμαστε να μην υπήρχαν.

Η συγγραφέας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά από άποψη γραφής καθώς σε βάζει μέσα στην ιστορία, νιώθεις την απόγνωση του θύματος και βιώνεις την αίσθηση του εγκλεισμού χωρίς περιθώριο διαφυγής, νιώθεις την απελπισία των ανθρώπων της που δε χάνουν το κουράγιο τους και εξακολουθούν να ελπίζουν ακόμη κι ύστερα από τόσα χρόνια. Κομμάτι κομμάτι χτίζει την ιστορία της και στο τέλος απλά σε αφήνει με ανοικτό το στόμα από τις αποκαλύψεις αλλά και τα αίτια της υπόθεσης. Δίκαια λοιπόν έχει πάρει όλα αυτά τα βραβεία που κατέχει.

Δεν έχω κάτι αρνητικό να πω, δεν είναι μόνο εφηβικό αυτό το βιβλίο, πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε από όλους και σίγουρα όλοι πρέπει να αναλογιστούμε να μη κάνουμε ποτέ παρόμοια λάθη. Γιατί οι συνέπειες θα είναι τραγικές.


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτήν την κριτική.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτήν την κριτικήΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική