ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτικες Βιβλιων και Προτασεις για Διαβασμα

Βιβλιοκριτική - Προηγούμενο Βιβλιοκριτική - Επόμενο

Βιβλιοκριτική - Κριτική βιβλίου ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΣΑΡΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - Εκδόσεις ΠΗΓΗ - Κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Συγγραφέας: ΣΑΡΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Εκδόσεις: ΠΗΓΗ
Σελίδες: 68
Τιμή: 8.00
Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Έτος έκδοσης: 2019
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΣΑΡΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Εκδόσεις ΠΗΓΗΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΣΑΡΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Εκδόσεις ΠΗΓΗΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΣΑΡΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Εκδόσεις ΠΗΓΗΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΣΑΡΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Εκδόσεις ΠΗΓΗΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΣΑΡΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Εκδόσεις ΠΗΓΗ‘’Ιστορίες της φωτιάς και του έρωτα’’: Μπορεί άραγε αυτό το συναίσθημα που λέγεται έρωτας, να περιγραφεί μέσα σε λίγες γραμμές, σε λίγες σελίδες; Σίγουρα όχι. Και στη τελική, σίγουρα δεν είμαι η ειδική για να καταφέρω να μιλήσω γι’αυτό το συναίσθημα για το οποίο έχει χυθεί άπειρο μελάνι, έχουν ειπωθεί αλήθειες, ψέμματα και όχι μόνο, έχουν σωθεί αλλά και καταστραφεί ανθρώπινες ζωές γιατί απλά κανείς δε μπορεί να σκεφτεί και να πράξει λογικά όταν έρχεται αντιμέτωπος μαζί του. Η Σάρα-Κατερίνα Παπαδάκη σε μια πολύ έντιμη προσπάθεια αποπειράται να αποτυπώσει με τη μορφή μικρών διηγημάτων στο χαρτί, την πολυεπίπεδη μορφή του έρωτα, τις πάμπολλες εκφάνσεις του αλλά και τις διαφορετικές εξελίξεις που έχει εντέλει στη ζωή των ανθρώπων. Γιατί ό,τι και να κάνουμε, ό,τι κι αν πούμε, όταν μιλάει η καρδιά όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν.


22 μικρά διηγήματα λοιπόν με κύριο συστατικό τον έρωτα, με αρχή και τέλος το καρδιοχτύπι που αποσυντονίζει και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διάλυση κυβερνήσεων!!! αλλά που σίγουρα οφείλει να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του κάθε ανθρώπου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η όποια κατάληξη θα έχει για τον καθένα. Αυτό έχει καταφέρει να αποτυπώσει στο χαρτί η συγγραφέας με τη μορφή μικρών διηγήσεων, σαν μικρά σφηνάκια, που όμως όλες είναι τόσο χορταστικές όσο χρειάζεται, τόσο ώστε να διαβάσεις μονορούφι το βιβλίο και να έχεις ένα χαμόγελο στα χείλη, μια αίσθηση ζέστης στη καρδιά και μια υπόκρυφη ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά ακριβώς επειδή ο έρωτας έχει φωλιάσει στη ψυχή σου. Και ο καθένας μας οφείλει να του δώσει την αξία που του αρμόζει.


Χωρίς λοιπόν να μακρηγορώ, οι ‘’Ιστορίες της φωτιάς και του έρωτα’’ δε θα έλεγα ότι διαβάζονται, τρώγονται καλύτερα, άλλωστε και το μέγεθος του βιβλίου σε κάνει να το διαβάσεις μονορούφι και το σίγουρο είναι ότι αφενός ευγνωμονείς τη συγγραφέα γιατί ένα κομμάτι σου θα υπάρχει σίγουρα σε κάποια ιστορία της αλλά και την ευχαριστείς που τόλμησε κάτι που πολλοί επιθυμούν, λίγοι όμως τολμούν: να μιλήσουν για τον έρωτα. Σίγουρα, αν αποφασίσουμε να μιλήσουμε για τα αισθήματα μας πιο ανοιχτά, τα πράγματα θα αλλάξουν σίγουρα. Προς ποια κατεύθυνση βέβαια, αυτό είναι άλλο θέμα αλλά δεν αξίζει να το τολμήσουμε;


Βιβλιοκριτική για το βιβλίο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ από τον/την χρήστη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια επισκεπτών για αυτήν την κριτική βιβλίου:

04-04-2019 : Ο/Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΑΜΙΓΟΥ ([email protected]) είπε...
Ένα υπέροχο βιβλίο που ανασύρει από τα βάθη του υποσυνειδητού μας καταστάσεις, πόνους , πάθη , κλάματα,χαρές, που τα καταχωνιάσαμε στα καταβαθα της ψυχής μας. Συναισθήματα που πέρασαν και μας σημάδεψαν, αναμνήσεις γλυκόπικρες.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Διαβάζεται χωρίς ανάσα.
Συμφωνώ με αυτό το σχόλιο για το   Διαφωνώ με αυτό το σχόλιο για το   0

Δώσε το δικό σου σχόλιοΒιβλίο - Το ¶γνωστο Αρχαίο Παρελθόν
Δείτε επίσης:
Greece Vacation Search
Καλοκαιρινες Διακοπες
Φυσικοθεραπεια
Σύνδεση με την Βιβλιοκριτική